Privacy - Website by KMOSites

Haven en gebuurte

Via de "Vissersboog", een met maritieme attributen versierde Arc, krijgt u toegang tot de havenfeesten. Deze folkloristische feesten, ontstaan in de havenbuurt, zijn ondertussen uitgegroeid tot een toeristisch topweekend.  De havenfeesten en het organiserende “Handelaarsverbond van Haven en Gebuurte” hebben hun lot aan elkaar verbonden sedert 1972.  Diverse initiatieven werden door de gebuurtekring genomen om de havenfeesten stilaan te laten uitgroeien tot wat het nu is.  Een Antiek- rommel en brocantemarkt vormen het parcours rond de haven.  Diverse optredens tijdens deze vierdaagse brengen voor elk wat wils.  Voor wie van folklore houdt zijn er diverse ambulante muziekkorpsen die sfeer brengen in de havenbuurt.

 

 

Een vissersfanfare, de Neptunustrompetters, een Brasband, een acordeonspeler, enz...

Ook zijn er verschillende folkloregroepen, steeds gekleed in de typische kledij uit de periode einde negentiende eeuw, actief. De Vissersstoet werd opgestart en groeide uit tot een van de drie stoeten die Blankenberge nu rijk is.  De jaarlijkse bloemenhulde aan het monument van de overleden zeelieden is een moment van bezinning tijdens de feestelijkheden.

Onder impuls van "Haven en Gebuurte" groeiden de "Folkloristische Havenfeesten" uit tot de vierdaagse die ze nu zijn. 's Avonds zijn er in de verschillende kroegen en restaurants optredens van jazz en folkbands en voor de jeugd staat een volledig programma op poten aan het podium in de Leopoldstraat.